image

Groot geworden tussen de auto’s en al vanaf kleins af aan geïnteresseerd in de automotive met een voorliefde voor oudere voertuigen en dan met name de Lelijke Eend. Een hobby die ik naast mijn toenmalige werk goed kon combineren. 13 jaar heb ik mogen werken bij Pon’s Automobielhandel bij onder andere Auto Bouman en Auto Hoogenboom om later voor heel Dealer Groep Pon te mogen werken. De Eend bleef ik trouw ondanks dat ik tussen de mooiste merken liep en in de meest exclusieve wagens reed. Merken als; Volkswagen, Bedrijfswagens, Audi, Seat, Skoda en Porsche.


Na mijn tijd bij Pon heb ik mijn eigen Citroen 2cv6 Special Barbour 4x4 gebouwd. Een vierwiel aangedreven lelijke eend op basis van een technisch ontwerp van Louis Barbour. Een zeer stevig op maat gemaakt chassis en wat losse onderdelen plus 2 lelijke eenden waaronder mijn oude lelijke eend en een donor, bouwde ik mijn ultieme lelijke eend in 6 maanden tijd. Geen consessies gedaan tijdens het bouwen om zo tot een perfecte auto te komen met prachtige techniek van de 4x4 erin verwerkt.


Techniek en auto’s valt als snel samen tot sleutelen. Restaureren en onderhoud was dan ook een volgende stap om dit ook voor andere personen te doen. Naast Citroen ook Renault en diverse andere merken heb ik aan mogen werken. En wie weet wat de toekomst brengt aan mooie klassiekers of oldtimers.


Volgende